At være webudvikler kan nogen gange føles overvældende

I disse år bliver vi bombarderet med diverse moderne frameworks og nye trends.

Heldigvis så er jeg overbevist om at, hvis man lærer fundamentet, hvilket vi gør på Datamatikeruddannelsen, og så ellers vælger et enkelt JavaScript framework at lære… så er man godt på vej.

Jeg har endnu ikke valgt, dog bruger jeg AngularJS og Angular2 i dagligdagen, så selvom jeg har mine betænkeligheder ved Angular, er det nok det framework, som jeg kommer til at lære først.

Jeg har brugt en del tid på fordele og ulemper ved de enkelte frameworks, i starten var jeg stor modstander af Angular, og er det til dels stadig, da manipulering af DOM elementer er anstrengende, de fleste Hello World eksempler er dejligt befriende, men når man så lige skal tilpasse lidt, og have lidt animationer eller andet UX på opstår problemerne.

Der er Vue/React en del mere behagelig at arbejde med, da det ikke er et fullscale framework som Angular, men derimod et library du kan tilføje til din favorit stack, som opdaterer dine views uafhængig af din nuværende teknologi.

Jeg er blevet lidt mere modtagelig overfor Angular, især da jeg lærte at bruge det i Umbraco til at extende backoffice… så blev det ligepludselig sjovt.

The Internet of Things, vi er kun lige startet... det bliver vildt

Fremtiden indenfor webudvikling bliver super interessant. Jeg tror meget af den "almindelige" webudvikling kommer til at bestå af progressive web apps, da det er en simpel måde at føre den viden vi har, over på app udvikling til mobil, tablets og andre fremtidige smarte enheder.

For de udviklere som har 10-20 års erfaring indenfor webudvikling, der er progressive web apps et kæmpe marked som der åbner sig nu, og i fremtiden. Især når vi begynder at tage næste skridt ind i det lidt buzz agtige "Internet of Things", det bliver et marked hvor de kan bruge deres erfaring, og deltage på næsten lige vilkår som native appudviklere.

Her tænker jeg ikke kun på apps til Android og IOS, men også køleskabe, lamper, låse, droner, interaktive billedrammer... you name it, vi kan slet ikke forestille os, hvad vores evner kan bruges til om bare 10 år.

Som webudvikler finder jeg personligt en tilfredsstillelse med at arbejde med Umbraco (version 7+!). Og Angular i kombination med Umbraco og Firebase/Azure/Umbraco Cloud… kunne jeg godt se mig selv lave alle fremtidige personlige projekter i.

Jeg har på nuværende tidspunkt mit eget lille projekt, som jeg så småt er ved at omskrive til en løsning, hvor jeg bruger Umbraco som et headless CMS.
Der er ingen grænser for, hvad Umbraco kan bruges til, jeg har sågar brugt Umbraco, til at håndtere dataen via en API, da jeg lavede et spil i Unity.

En anden ting, der er efterhånden så mange hjælpemidler når man udvikler web applikationer, og selvom det er en fed følelse at kode alt fra bunden selv, med et minimum af plugins og frameworks, bare for at kunne sige at man har gjort det. Så er det kun at skyde sig selv i foden, hvis ikke man opdaterer sit workflow med det jeg kalder ”Workflow Tools”, som Gulp/Grunt m.m. Det bliver kun endnu mere vigtigt i fremtiden, så vi kan fokusere på det vi er gode til, og lade det "kedelige" blive håndteret af diverse værktøjer eller sågar endda AI.

Jeg glæder mig til at komme ud på den anden side, hvor jeg kan fokusere 95% på et kommende arbejde... 95% da jeg satser på at fortsætte med at uddanne mig selv, formentlig ved at tage min bachelor som en Diplomuddannelse imens jeg arbejder.

Fedt at have fundet sin rette hylde.

Kommentar / Feedback